Sağlık

Çocuğunuzun diş sağlığı için bunlara dikkat edin!

Günümüzde sosyal medya her alanda olduğu gibi çoğumuzun merak ettiğimiz her şeyi aramak için kullandığı ilk arama mecrası haline geldi. Sağlık alanında da birçok konuyu araştıran ve bilgi havuzuna erişimin kolaylığına dikkat çeken Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Dr. Nurgül Demir değerli uyarılarda bulunuyor…

“Sosyal medya kullanıcı sayısını ve sosyal medya paylaşımlarının yayılma oranını göz önünde bulundurduğumuzda doğru bilgi ve paylaşımların hedef kitleye ulaşması, hasta-hekim ilişkisiyle etkileşimde bulunabildiğimiz küçük kitleye göre çok daha kolay. Bu durumun avantajlarını hemen her gün gözlemliyoruz.” Açıklamada bulunan tecrübe. Dr. Nurgül Demir sözlerini şöyle sürdürdü: Ağız hijyeninin değeri, ağız bakımında tercih edilebilecek hijyen ürünleri ve diş sağlığının sağlanması, piyasada ürün yelpazesinin geniş olması ve bu çalışmaların farklı özellikleri gibi konularda sosyal medyanın olumlu etkileri göz ardı edilmemelidir. Özellikle hitap ettiğimiz pediatrik yaş grubundaki hastalarımızın diş fırçalama tekniklerini gerçek yönergelerle takip ederek, renkli görseller ya da görseller üzerinden izleyerek diş hekimliği uygulamalarını geliştirmeleri hem daha etkili bir öğrenme sağlamakta hem de eğlenerek edindikleri alışkanlıkların daha kalıcı hale gelmesini sağlamaktadır. Ebeveyn kontrolünde sosyal medyanın etkin kullanımı, farklı çalışma seçenekleri ile diş fırçalama alışkanlığını teşvik etmek; ama burada değerli bir sınırlama olmalı.”

Erken teşhis gecikebilir

Nurgül Demir, sosyal medyada tedavi edici diye tanıtılan bazı çalışmaların özellikle hassas çocuk dişlerinde daha büyük tahribata yol açabileceğine dikkat çekerek; Diş ağrısı, diş eti kanaması, diş eti şişmesi gibi her türlü şikayetin giderilmesi için yapılabilecek işe sevkleri engellemenin zorluğuna da vurgu yaptı. Demir, “Hastada rahatsızlığa neden olan küçük veya büyük her şikayetin önemli bir faktörü olabileceği unutulmamalıdır” dedi. Yanlış ürün kullanmak mevcut şikayeti kötüleştirebileceği gibi altta yatan sorunun teşhisini de geciktirebilir.” Söz konusu.

Artefaktların yanlış kullanımı diş kaybına neden olabilir

İçeriği bilinmeden kullanılan eserlerin hassas ve alerjik hastalarda ciddi alerjik reaksiyonları tetikleme ihtimali oluşturduğunu belirten Dr. tecrübe. Dr Nurgül Demir, Oral şikayetleri gidermek için kullanılan eserlerin önemli mukozal yanıkların yanı sıra bölgesel alerjik reaksiyonlara da neden olabileceğini belirtti. Demir, doğru tedavinin gecikmesi nedeniyle ilerleyen aşamalarda dişeti ve bölgesel kemik kaybı ile birlikte çürük veya diş enfeksiyonu olmadan diş çekimi gerekebileceğine dikkat çekti…

1-Maalesef biz diş hekimlerinin sıklıkla karşılaştığı problemler bunlar iken pediatrik yaş grubundaki hastalarımızda durum çok daha önemli hale gelmektedir.

2- Diş hekimi koltuğuna sınırlı tolerans gösterebilen küçük hastalarımız için sorunu başlangıç ​​aşamasında tespit edip süreci uzatmadan gerçek tedavi ve yönlendirmelerle sorunu çözmek hastalarımızı hem ileri yaşlara taşıyabilecek bir diş hekimi fobisi yaşamalarının önüne geçmekte hem de oluşabilecek önemli sorunların önüne geçmektedir.

3- Kıymetli olan, çocuk hastaya kendinden bahsedebileceği, inançlı hissedebileceği bir tedavi ortamı sağlamaktır.

4- Sağlıkla ilgili rastgele bir bahiste rehber olması gereken tek otorite doktorunuz olmalıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu